1. Waarom moet een kachel gestookt worden met Zibro petroleum brandstof?

  De petroleumkachels van Zibro bieden snelle, voordelige en gerichte warmte. Zibro adviseert haar petroleumkachels enkel in combinatie met de speciale Zibro petroleum brandstoffen te gebruiken. De warmte die gewonnen wordt uit deze hoogwaardige brandstoffen wordt direct aan de ruimte afgegeven. Zo kan er aanzienlijk bespaard worden op de energienota. Bovendien bent u met de zuivere Zibro brandstoffen verzekerd van een schone en optimale verbranding.

  Gevaar van verkeerd type brandstof
  Het gebruik van een ander type brandstof dan Zibro Kristal of Zibro Extra, kan tot serieuze problemen leiden:

  - hoge vlammen die uit de kachel slaan

  - rookontwikkeling of stank als gevolg van een slechte verbranding.

  - Dichtslibbing

  - Koolvorming in de kachel

  - Kous kan hard worden door afzetting van aromaten, zoals zwavel

 2. Waar kan Zibro petroleum brandstof worden gekocht?

  Kijk op www.zibro.nl/dealerlocator voor de dichtsbijzijnde dealer in de buurt (ook onder 'zoek winkel' in het menu links). Vink het vakje brandstof aan en de verkoopppunten van Zibro brandstof worden getoond. Voorkom teleurstellingen en neem eerst contact met deze dealer op. Zibro heeft geen inzicht in de actuele voorraad van de verkooppunten.

 3. Is Zibro brandstof gevaarlijk?

  Net als bij alle andere brandstoffen moet ook met Zibro petroleum brandstoffen normaal worden omgegaan. Wanneer de brandstof op de daarvoor bedoelde manier gebruikt en opgeslagen wordt, is de petroleum brandstof ongevaarlijk.

  Vullen van brandstoftank
  Bij het vullen van de brandstoftank kan er altijd wat brandstof gemorst worden. Wij adviseren dan ook de tank in een daarvoor geschikte ruimte te vullen. Mocht je onverhoopt wat brandstof morsen, dan is er geen direct brandgevaar. Probeer de brandstof direct met een vochtige doek af te nemen. Gebruik schoonmaakmiddel die geschikt is voor het oppervlak waarop de brandstof gemorst is.

 4. Hoe kan Zibro petroleum brandstof het beste worden bewaard?

  Bewaar de Zibro petroleum brandstof op een koele en donkere plaats.

 5. Hoe lang kan Zibro brandstof bewaard blijven?

  Net als alle andere brandstoffen veroudert ook Zibro brandstof. Start elk seizoen met nieuwe brandstof.

 6. Wat zijn de eigenschappen van Zibro Kristal?

  Zibro Kristal is de meest hoogwaardige petroleum brandstof. Niet alleen in het assortiment van Zibro maar op de gehele markt. Deze brandstof is gemaakt van volledig synthetische isoparaffine en is zelfs geurloos.

 7. Wat zijn de eigenschappen van Zibro Extra?

  Deze Zibro petroleum brandstof is vrijwel geurarm door het lage aromaatgehalte. Zibro Extra is een voordelige manier om de ruimte gericht te verwarmen.

 8. Hoe werkt het overhevelpompje van een petroleum kachel?

  Middels het overhevelpompje wordt de petroleum brandstof eenvoudig uit de can overgehevelt zonder te druppelen in de tank van de kachel. Dit kan middels een handmatig pompje, of met een elektrische hevelpomp met of zonder afslag.

 9. Kan Zibro brandstof bevriezen?

  Ja, Zibro Extra bevriest bij temperaturen van -15 ºC. Zibro Kristal bevriest bij -40 ºC. Het product ondervindt geen schade van bevriezing.