1. Wat is de functie van de indicator vervangen filter?
  Indicator vervangen filter
  De indicator vervangen filter geeft aan dat de filters niet meer optimaal werken en vervangen dienen te worden.
 2. Wat is de functie van een sensorgestuurd programma?
  Sensorgestuurd programma
  Middels indicatielampjes geeft het sensorgestuurd programma aan hoe het gesteld is met de stof- en geurverontreiniging in de ruimte, het resultaat van de gevoelige sensoren.
 3. Hoe worden pollen sneller uit de lucht gefilterd?

  Indien de luchtreiniger is uitgerust met een speciaal pollenprogramma, schakel dit programma dan in. Deze functie is ideaal voor hooikoortspatiënten.

  Pollenprogramma
  Door het inschakelen van dit programma wordt de reinigingskracht actief ingezet om pollen uit de ruimte te filteren.
 4. Hoe wordt rook sneller uit de lucht gefilterd?

  Indien de luchtreiniger is uitgerust met een speciaal rookprogramma, schakel dit programma dan in. Deze functie is ideaal voor mensen die overgevoelig zijn voor rook.

  Rookprogramma
  Door het inschakelen van dit programma wordt de reinigingskracht actief ingezet om tabaksrook uit de ruimte te filteren.
 5. Waar wordt bij een luchtreiniger de lucht aangezogen?

  De lucht wordt aan de voorzijde van het apparaat aangezogen.

 6. Wat betekent een 4-laags filter?
  4 Laags filterpakket
  Het apparaat is voorzien van 4 filters, elke filter heeft een eigen functie. 1) Het gaasfilter verwijdert de grove deeltjes. 2) Het HEPA filter vangt bacteriën, kleinere stofdeeltjes en pollen. Dit HEPA filter heeft een efficiëntie van 99%, wat betekent dat deze filters 99% van alle kleine deeltjes uit de lucht filters. Ook gaat het filter de verspreiding van infecties tegen. HEPA filters worden dan ook veel gebruikt in de “clean room technology” en ziekenhuizen. 3) Het enzymfilter voorkomt secundaire besmetting van micro-organismen door deze niet alleen te vangen maar ook te doden. Zo wordt de groei van verschillende schimmels voorkomen. 4) Vieze luchtjes en chemicaliën worden door middel van het actieve koolfilter uit de lucht gefilterd. Samen hebben deze vier filters een merkbaar positief effect op de luchtkwaliteit. Vooral voor mensen met hooikoorts of astma is dit 4-laags filter een goede oplossing.
 7. Wat betekent een 3-laags filter?
 8. Hoe vaak moeten de filters van de luchtreiniger vervangen worden?

  Het witte gaasfilter moet tweewekelijks met een vochtig doekje of de stofzuiger gereinigd worden. Vervang de overige filters minimaal eenmaal per seizoen. Bij sterk verontreinigende binnenklimaten, zoals in ruimtes waar gerookt wordt, is het zinvol de filters vaker te reinigen. Filters per set te koop/bestellen bij één van onze dealers.

   

 9. Welke actie moet genomen worden als de indicator van de luchtkwaliteit aangeeft dat de lucht niet zuiver is?

  Deze indicator geeft aan hoe het met de kwaliteit van de lucht in de ruimte is gesteld. Staat de unit niet in de automatische modus, pas dan de ventilatorsnelheid aan waardoor de verontreiniging sneller verwijderd wordt. In de automatische modus wordt dit automatisch gedaan. Blijft de indicator aangeven dat de lucht verontreinigd is ondanks de maximale ventilatorsnelheid, dan kan het zinvol zijn een raam te sluiten of andere maatregelen te nemen.

 10. Wat is de beste plek om een luchtreiniger te plaatsen?

  Dit is afhankelijk van het soort allergenen die gevangen moeten worden. Plaats de luchtreiniger op een hoge positie, bijvoorbeeld tafel of kast, om met name kleine stofdeeltjes te filteren. Denk aan rook. Om grote stofdeeltjes te filteren, zoals pollen, moet de luchtreiniger laag geplaatst worden. Het apparaat is uitsluitend geschikt voor gebruik op droge plaatsen, binnenshuis.

 11. Wat is de functie van een timer?
  Timer
  Middels de timerfunctie schakelt het apparaat automatisch aan of uit binnen een bepaald tijdsbestek.
 12. Waarvoor dient de automatische stand van de luchtreiniger?

  De luchtreiniger meet dan continu de luchtkwaliteit in de betreffende ruimte. Afhankelijk van de kwaliteit van deze lucht past de luchtreiniger de ventilatorsnelheid aan.

 13. Wat is de functie van een ionisator?
  Ionisator
  De ionisator voegt positieve elementen aan de lucht toe. Het klinkt tegenstrijdig, maar we hebben het dan over de negatieve ionen die het apparaat genereert. In de vrije natuur zijn deze over het algemeen voldoende aanwezig, maar binnenshuis is vaak sprake van een nijpend tekort. In veel gevallen de oorzaak van hoofdpijn, duizeligheid en concentratieverlies. De ionisator helpt de natuurlijke ionenbalans te herstellen, waardoor de luchtvitaliteit toeneemt en mensen zich prettiger voelen.
 14. Wat is de functie van het rookprogramma?
  Timer
  Middels de timerfunctie schakelt het apparaat automatisch aan of uit binnen een bepaald tijdsbestek.
 15. Wat is de functie van het pollenprogramma?