1. Stroomt het apparaat niet over als er teveel water in het reservoir aanwezig is?

  De ontvochtigers slaan automatisch af wanneer het waterreservoir vol is. Dit garandeert een veilge ontvochtiging, ook wanneer niemand thuis is.

 2. Het is 18 graden in de ruimte en de ontvochtiger functioneert niet, welke oorzaak heeft dit?

  Er bestaat een relatie tussen de temperatuur en de capaciteit van het apparaat. Hoe warmer de lucht, hoe hoger de relatieve luchtvochtigheid. Dit vocht wordt door het apparaat aan de lucht onttrokken door condensatie of een hygroscopische gellaag.

 3. Hoe komt het dat de luchtvochtigheid niet lager kan zakken dan 40%?

  De ontvochtiger is geschikt voor woonruimtes. In dergelijke omgevingen is een luchtvochtigheid lager dan 40% niet prettig.

 4. Wat is de reden dat het apparaat toch blijft draaien ondanks dat de gewenste luchtvochtigheid is gehaald?

  Wanneer de gewenste luchtvochtigheid is bereikt slaat de compressor af. Zodoende ontvochtigt het apparaat niet meer. De ventilator en de sensor blijven echter werken. Zo wordt de lucht gefilterd en registreert het apparaat of de luchtvochtigheid niet oploopt. Wanneer de luchtvochtigheid te hoog wordt, slaat de compressor weer aan en onttrekt het apparaat weer vocht uit de lucht.

 5. Hoe kan het dat de ontvochtiger niet de capaciteit van de specificaties waar maakt?

  Een luchtontvochtiger verwijdert het vocht uit de lucht. Wanneer het apparaat een capaciteit heeft van bijvoorbeeld 18 liter is dit de maximale hoeveelheid vocht die het apparaat binnen 24 uur uit de lucht kan verwijderen. Deze waarde is gemeten bij een luchtvochtigheid van 80% en 32 graden (tenzij anders vermeld). Wanneer van deze norm afgeweken wordt, kan de ontvochtigheidscapaciteit lager uitvallen. Dit is normaal.

 6. Wat is het voordeel van een verwarmingsfunctie op een ontvochtiger?

  Een ontvochtiger kan vocht uit de lucht onttrekken, maar niet uit objecten zoals bijvoorbeeld muren. Warme lucht kan meer vocht bevatten dan koude lucht. Door de lucht te verwarmen, kunnen objecten zoals muren overtollig vocht aan de lucht afgeven welke vervolgens door het apparaat gecondenseerd worden. Op deze manier kunt u extra vocht uit de lucht halen.

 7. Hoe vaak moeten filters in de ontvochtiger vervangen worden?

  Het gaasfilter dient u regelmatig met de stofzuiger of een vochtige doek te reinigen. Het actief koolfilter kan ook met de stofzuiger gereinigd worden. Het 3M™ HAF filter dient elke drie maanden vervangen te worden. Het actief koolfilter dient gelijktijdig met het 3M™ HAF filter vervangen te worden.

 8. Wat is de functie van een permanente waterafvoer?

  Dankzij de permanente waterafvoer ontstaat de mogelijkheid om de ruimte continue te ontvochtigen tot het gewenste niveau. Verwijder aan de achterzijde van de unit het afsluitdopje en sluit hierop een afvoerslang aan. Let op dat het water ongehinderd en stroomafwaarts naar een afvoerpunt kan stromen. Ondanks de permanente waterafvoer zal het water in eerste instantie opgevangen worden in het waterreservoir. Wanneer deze vol is, zal het water via de afvoerslang afgevoerd worden. In enkele gevallen is het nodig om de unit iets te kantelen, zodat het water gemakkelijk weg kan stromen.

 9. Wat is het voordeel van een ontdooifunctie?

  Middels de ontdooifunctie wordt bevriezing voorkomen. Het apparaat werkt met een compressor waarlangs de lucht gevoerd wordt. De lucht slaat neer en zo wordt vocht uit de lucht onttrokken. Zo beschermt het apparaat zich automatisch tegen aanvriezing en heeft het een langere levensduur.

 10. Kan gewoon kraanwater voor de bevochtiger gebruikt worden?

  Afhankelijk van de hardheid van het water, kan gewoon kraanwater gebruikt worden voor de bevochtiger. Bij een hardheid tussen de 40 en 75 mg calcium carbonaat per liter kan kraanwater gebruikt worden. Wanneer het niveau hoger ligt, zal er waarschijnlijk aanslag ontstaan binnen het product en / of op oppervlakken of objecten die het product omgeven. Bij een hardheid hoger dan 75 mg calcium carbonaat per liter adviseert Zibro gedemineraliseerd water te gebruiken. Dit om schade aan het apparaat te voorkomen.

 11. Wat is het soort witte poeder dat uit de bevochtiger komt?

  Dit is geen defect. Het witte poeder wordt gevormd door mineralen, waaronder kalk, die zich in het water bevinden. Wanneer u gedemineraliseerd water (demi water) gebruikt, heeft u hier geen last van.

 12. Wat is het voordeel van ultrafijne nevel?
  Ultrafijne nevel
  Middels hoogfrequente trillingen worden minieme vochtdeeltjes in de lucht gebracht. Het ultrasoon element zorgt hiervoor. Hierdoor ontstaat zogenaamde 'cool mist'.
 13. Hoe vaak moet het water van een bevochtiger ververst worden?

  Het water dient elke dag vervangen te worden. In kalkrijke gebieden moet dagelijks het apparaat van binnen gereinigd worden om dichtslibbing te voorkomen. Dit kan met schoonmaakazijn. Eventueel kan gedestilleerd water gebruikt worden om kalkaanslag te voorkomen.

 14. Wat is de functie van een ionisator?
  Ionisator
  De ionisator voegt positieve elementen aan de lucht toe. Het klinkt tegenstrijdig, maar we hebben het dan over de negatieve ionen die het apparaat genereert. In de vrije natuur zijn deze over het algemeen voldoende aanwezig, maar binnenshuis is vaak sprake van een nijpend tekort. In veel gevallen de oorzaak van hoofdpijn, duizeligheid en concentratieverlies. De ionisator helpt de natuurlijke ionenbalans te herstellen, waardoor de luchtvitaliteit toeneemt en mensen zich prettiger voelen.
 15. Wat betekent een 3-laags filterpakket?

  Het apparaat is voorzien van 3 filters, elke met een eigen functie. Het eerste filter is een gaasfilter, dat grove deeltjes uit de lucht haalt (zoals stof). Het tweede filter is een actief koolfilter, dat onaangename geurtjes verwijdert. Ook is het apparaat uitgerust met een 3M™ HAF filter. Dit is een elektrostatisch filter dat de zeer kleine deeltjes opvangt, zoals pollen, dierlijke huidschilfers en klein stof. Deze deeltjes veroorzaken vaak allergische reacties.

  3M™ HAF filter
  Dit is een elektrostatische filter dat de zeer kleine deeltjes opvangt, welke vaak allergische reacties veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan pollen, dierlijke huidschilfers en huishoudelijk stof. Het resultaat is een schonere lucht. 3M is een technologisch bedrijf actief in meer dan 60 landen. Het is de missie van 3M om het leven van mensen makkelijker en beter te maken. Zo produceert 3M onder andere hoogwaardige filters voor diverse apparaten. Het bedrijf is marktleider binnen de branche en voorziet klanten van deze innovatieve producten en diensten. Zibro gebruikt 3M™ HAF filters in haar apparaten omdat de kwaliteit uitmuntend en gegarandeerd is.
 16. Wat is de functie van een timer?
  Timer
  Middels de timerfunctie schakelt het apparaat automatisch aan of uit binnen een bepaald tijdsbestek.
 17. Wat is de functie van een hygrometer?
  Instelbare luchtvochtigheid
  Met de hygrostaat kan de gewenste luchtvochtigheid ingesteld worden.
 18. Wat is de functie van de hygrostaat?

  Middels de  hygrostaat kan de gewenste luchtvochtigheid worden ingesteld.

  Ionisator
  De ionisator voegt positieve elementen aan de lucht toe. Het klinkt tegenstrijdig, maar we hebben het dan over de negatieve ionen die het apparaat genereert. In de vrije natuur zijn deze over het algemeen voldoende aanwezig, maar binnenshuis is vaak sprake van een nijpend tekort. In veel gevallen de oorzaak van hoofdpijn, duizeligheid en concentratieverlies. De ionisator helpt de natuurlijke ionenbalans te herstellen, waardoor de luchtvitaliteit toeneemt en mensen zich prettiger voelen.
 19. Waarom verwarmt de bevochtiger H 610 eerst het water en koelt het vervolgens af?

  Dit is de zogenoemde sterilisatiefunctie. Door het water eerst te verwarmen tot 70 graden en vervolgens weer af te koelen naar 30 graden worden bacteriën gedood en wordt veilig bevochtigd.

 20. Wat is de functie van het aromareservoir?
  Aromareservoir
  Middels het speciaal aromareservoir kan tijdens het bevochtigen een aangename geur in de ruimte verspreid worden.