1. Wat houdt het Turbo-verbrandingssysteem in?
  Turbo-verbrandingssysteem
  De Turbokachels werken als enige ter wereld met het gepatenteerde dubbel verbrandingssysteem. Door de efficiënte Turbo-brander is de kachel razendsnel op temperatuur en kan overal in huis gebruikt worden. Dit gepatenteerde Turbo-verbrandingssysteem levert een vrijwel reukloze verbranding op en een brandstofrendement van bijna 100%. Na een eerste verbranding bij 800°C wordt in de bovenste kamer nog eens extra zuurstof toegevoegd om bij 1200°C de verbranding te optimaliseren.
 2. Wat houdt het Laser-verbrandingssysteem in?
 3. Wat is het verschil tussen een Laser-kachel en een Turbo- of Control-kachel?

  Alleen de Laserkachels werken met een geavanceerde, elektronisch gestuurde brander. Het zogenoemde 'Laser-verbrandingssysteem'. Twee vlamsensoren garanderen een schone, veilige verbranding en de temperatuur is tot op de graad nauwkeurig regelbaar. Bij gebruik van de juiste brandstof  is de storingsgevoeligheid ongekend laag, mede dankzij een uniek brandstoffilter en het zelfreinigend vermogen van de brander. De Turbokachels van Zibro werken als enige ter wereld met het gepatenteerde dubbel verbrandingssysteem. Door de efficiënte Turbo-brander is de kachel razendsnel op temperatuur en overal in huis te gebruiken. Dit gepatenteerde 'Turbo-verbrandingssysteem' levert een vrijwel reukloze verbranding op en een brandstofrendement van bijna 100%. Dit komt doordat na een eerste verbranding bij 800°C  in de tweede bovenste kamer extra zuurstof toegevoegd wordt om bij 1200°C de verbranding te optimaliseren.

  Een Laserkachel heeft altijd stroom nodig om te kunnen ontsteken. Een Turbokachel heeft batterijen nodig om te kunnen ontsteken.

 4. Zijn petroleum kachels veilig?

  De kachels zijn getest door erkende keuringsinstituten zoals NF of GS, alle petroleumkachels van Zibro zijn voorzien van het CE-keur. De kachels hebben een noodstop en omvalbeveiliging. Wanneer onvoldoende geventileerd wordt slaat de kachel automatisch af. Zibro kachels zijn een uiterst duurzame keuze: de garantie periode op bijna alle kachels is 4 jaar.  De praktijk leert echter dat de kachel een levensduur heeft van minimaal 15 tot 20 jaar.

 5. Geeft een petroleum kachel een geur af?

  Standaard geeft een petroleumkachel tijdens het inschakelen slechts even, maximaal 1 à 2 minuten, wat geur af. Deze geur verdwijnt door extra te ventileren. Deze geur ontstaat doordat de kachel niet direct op de temperatuur van 1200°C brandt. Ook tijdens het uitschakelen ontstaat er geur, daar de niet verbrande gassen overblijven. Wanneer de kachel voor het eerst wordt gebruikt, zal de kachel tijdens het branden even naar 'nieuw' ruiken.

 6. Heeft een petroleum kachel stroom nodig?

  De Control- en Turbo-modellen hebben geen stroom nodig, waardoor deze overal ingezet  worden als bij of hoofd verwarming. De Laser-modellen beschikken over een bedieningsdisplay en ventilator welke wel elektriciteit nodig hebben.

 7. Hoe kan de kous van een petroleum kachel worden vervangen?

  Download het overzicht met kousnummers voor Zibro petroleumkachels. Staat het type kachel niet vermeld in het overzicht, neem dan contact op met onze klantenservice. In de handleiding van de kachel staat vermeld hoe de kous vervangen moet worden. Wanneer de handleiding van de kachel niet meer voor handen is, klik dan hier.

 8. Wat als de petroleum kachel een storing aangeeft?

  Voorkom onnodige kosten en lees eerst de handleiding van de kachel. Mogelijk dat de storing eenvoudig opgelost kan worden zonder tussenkomst van een dealer. Biedt de handleiding geen oplossing, neem dan contact op met een dealer. Binnen de garantieperiode worden defecten gratis verholpen (mits er geen andere/verkeerde brandstof gebruikt is), met uitzondering van onderdelen die aan normale slijtage onderhevig zijn.

 9. Wat is de functie van een Boosterstart?
  Boosterstart
  De Boosterstart zorgt er automatisch voor dat bij extreme kou (kamertemperatuur < 10ºC) de ruimte extra snel op de gewenste temperatuur is.
 10. Kan een Zibro petroleum kachel blijven branden indien niemand in de ruimte aanwezig is?

  De verbranding van Zibro petroleumkachels is zeer veilig. Desondanks adviseert Zibro om de kachel uit te schakelen indien niemand in de ruimte aanwezig is.

 11. Kan ik een petroleum kachel alleen als bijverwarming gebruiken of ook als hoofdverwarming?

  In ruimtes waar geen centrale verwarming aanwezig is, worden Zibro petroleumkachels gebruikt als hoofdverwarming. De kachels hebben geen opwarmtijd en zijn direct klaar voor gebruik. Een afvoer en leidingen zijn niet nodig. Zorg wel voor voldoende ventilatie. Regelmatig worden de kachels in overgangstijden gebruikt in plaats van de centrale verwarming in landen die daarover beschikken. Door gericht te verwarmen kunt u aanzienlijk op uw energienota besparen.

 12. Werkt de petroleum kachel bij een stroomstoring?

  De Turbo- en Control kachels werken op batterijen. Deze kachels kunnen in geval van nood met een aansteker ingeschakeld worden. Dit verzekert warmte, ook bij een stroomstoring.

  De Laserkachels hebben te allen tijde een stroomaansluiting nodig. Bij een stroomstoring / onderbreking kunnen deze kachels op generlei andere wijze ontstoken worden. 

 13. Waarom moet geventileerd worden bij verplaatsbare petroleum kachels als deze aan staan?

  Bij verbranding is zuurstof nodig, dat geldt niet alleen voor petroleumkachels maar natuurlijk voor alle kachels. De zuurstof onttrekt de verplaatsbare kachel uit de ruimte waarin de kachel staat. Door normaal te ventileren is meer dan voldoende zuurstof aanwezig. Mocht dit niet zo zijn dan schakelt de elektronische beveiliging de kachel automatisch uit. Zo is een veilige verbranding gegarandeerd.

 14. Waarom gericht verwarmen?

  Door gericht te verwarmen met een Zibro kachel kan de centrale verwarming lager of zelfs uit. Besparingen van honderden euro’s op de energienota kunnen zo gemakkelijk behaald worden.

 15. Waarom is het apparaat uitgerust met een automatische uitschakeling?

  De automatische uitschakeling schakelt het apparaat uit bij bepaalde condities, dit garandeert een veilig gebruik.

 16. Hoe kan een petroleum kachel het best worden opgeslagen na het einde van het seizoen?

  Brandt de aanwezige brandstof in de kachel volledig op alvorens de kachel op een stofvrije plek op te bergen. Zorg dat ook de wisseltank goed leeggebrand is. Gebruik voor het bewaren, indien mogelijk, de originele verpakkingsmaterialen. Brandstof in de jerrycan kan, mits koel en donker opgeslagen, circa 1 jaar goed blijven. Raadpleeg voor het verwijderen van brandstof eerste de lokale regels zoals deze gelden in uw regio voor Klein Chemisch Afval. Start het nieuwe seizoen altijd met nieuwe brandstof en raadpleeg de handleiding.

  Wanneer de handleiding van de kachel niet meer voorhanden is, klik dan hier

 17. Wat is de garantieperiode op een kachel?

  De garantievoorwaarden zijn per type kachel wisselend. In de meeste gevallen is dit 4 jaar. Kijk in de specificaties of handleiding voor de garantieperiode en -voorwaarden. Wanneer de handleiding van de kachel niet meer voorhanden is, kijk dan onder Klantenservice > Brochures en handleidingen.  Alle handleidingen zijn via het internet beschikbaar.

 18. Produceert een petroleum kachel veel vocht?

  Bij iedere verbranding ontstaat vocht, zo ook bij de verbranding in deze kachel. Echter dit is minimaal. Elke liter brandstof geeft circa 1 liter vocht. Hoeveel vocht de kachel produceert is sterk afhankelijk van het type en de instelling. 

  Voor de verbranding heeft een Zibro kachel toevoer van verse lucht nodig. Daardoor moet er altijd sprake zijn van natuurlijke ventilatie. Door goed te ventileren wordt het overtollige vocht ook naar buiten afgevoerd.

 19. Hoe kan de petroleum kachel het best vervoerd worden?

  Om te voorkomen dat de Zibro kachel tijdens het transport brandstof lekt, moet u de volgende maatregelen nemen:
  - Laat de kachel afkoelen
  - Verwijder de wisseltank uit de kachel en verwijder het brandstofzeefje. Dit kan iets nadruppelen; houd daarom een doekje bij de hand
  - Bewaar het brandstofzeefje en de wisseltank buiten de kachel
  - Duw de transportdop op de plaats van het brandstofzeefje en druk deze goed aan
  - Vervoer de kachel vervolgens altijd rechtop
   

  Wanneer u niet het orgineel verpakkingsmateriaal heeft, zorg er dan voor dat bij een Turbokachel het glas niet kan omvallen tijdens transport, bijvoorbeeld door de kachel te  omwikkelen met bubbeltjesfolie.

 20. Wat is het voordeel van een Clean Grip dop?
  Clean Grip dop
  De Clean grip dop zorgt ervoor dat wanneer de tank uit het apparaat wordt genomen voor bijvullen de handen niet vies worden. Zo zijn schone handen gegarandeerd.
 21. Wat is de functie van de omvalbeveiliging?
  Omvalbeveiliging
  Dankzij de omvalbeveiliging schakelt het apparaat zichzelf uit indien deze dreigt te kantelen. Een veilig gebruik is zo altijd gegarandeerd.
 22. Wat is de functie van de temperatuur sensor?
  Temperatuursensor
  De temperatuursensor meet de temperatuur in de ruimte en zorgt dat de ruimte verwarmd wordt tot de vooraf ingestelde temperatuur.
 23. Wat is de functie van een bewegingssensor?
  Bewegingssensor
  De bewegingssensor registreert of er beweging voor het apparaat plaatsvindt. Indien deze slimme sensor gedurende 10 minuten geen beweging waarneemt voor de kachel, schakelt deze automatisch naar een lager verbrandingsniveau. Zo wordt automatisch onnodig brandstof verbuik voorkomen indien niemand in de ruimte aanwezig is. Een besparing tot wel 12% is op deze manier mogelijk. Schakel de bewegingssensor uit wanneer de kamer voorverwarmd moet worden en er niemand in de ruimte aanwezig is.
 24. Wat is de functie van een intern geheugen?
  Intern geheugen (10 min.)
  Het intern geheugen van het apparaat garandeert bij een onderbroken stroomtoevoer dat de instellingen bewaard blijven.
 25. Wat is de functie van de veiligheidsstop?
  Veiligheidsstop
  Middels de veiligheidsstop wordt met één druk op de knop het apparaat uitgeschakeld.
 26. Wat is de functie van een dagtimer?
  Dagtimer
  Middels de dagtimer kan het apparaat voor 1 dag voorgeprogrammeerd worden zodat de gewenste situatie ontstaat ondanks dat niemand aanwezig is.
 27. Wat is de functie van de ventilator?
  Ventilator
  De ventilator zorgt voor een snelle verspreiding van de warmte door de ruimte.
 28. Wat is de functie van een weektimer?
  Weektimer
  Middels de weektimer kan het apparaat 7 dagen voorgeprogrammeerd worden zodat de gewenste situatie ontstaat ondanks dat niemand aanwezig is.
 29. Wat is de functie van de E-Guard?
  E-Guard
  Voor een optimale verbranding is de aanvoer van verse lucht noodzakelijk. Middels de E-Guard waarschuwt het apparaat wanneer geventileerd moet worden. Indien niet gereageerd wordt op het signaal slaat het apparaat binnen 10 minuten automatisch af.
 30. Wat is het voordeel van de spaarstand?
  Spaarstand
  Door de spaarstand van het apparaat in te schakelen, handhaaft het apparaat nauwkeurig de ingestelde temperatuur. Wanneer de temperatuur afwijkt van de ingestelde temperatuur, schakelt het apparaat over naar een ander verbrandingsniveau. Zo wordt voorkomen dat de kachel vaak aan- en afslaat. Brandstof wordt optimaal benut en energiekosten dalen.
 31. Wat is de functie van een vorstbeveiliging?
  Vorstbeveiliging kachel
  De vorstbeveiliging op het apparaat zorgt ervoor dat de temperatuur in de ruimte niet daalt onder de 6 graden. Het apparaat slaat automatisch kort aan wanneer deze temperatuur wordt bereikt.
 32. Welke onderhoudswerkzaamheden zijn periodiek nodig aan een petroleum kachel?

  Deze kachels hebben een minimum aan onderhoud nodig. Reinig wekelijks even het luchtfilter en het ventilatorrooster met een stofzuiger. Reinig het rooster met een vochtige doek. Neem het luchtfilter af met een sopje. Zorg dat het luchtfilter goed droog is, voordat het wordt terug geplaatst. Controleer hiernaast regelmatig het brandstofzeefje.

 33. Wat is de functie van een ionisator?
  Ionisator
  De ionisator voegt positieve elementen aan de lucht toe. Het klinkt tegenstrijdig, maar we hebben het dan over de negatieve ionen die het apparaat genereert. In de vrije natuur zijn deze over het algemeen voldoende aanwezig, maar binnenshuis is vaak sprake van een nijpend tekort. In veel gevallen de oorzaak van hoofdpijn, duizeligheid en concentratieverlies. De ionisator helpt de natuurlijke ionenbalans te herstellen, waardoor de luchtvitaliteit toeneemt en mensen zich prettiger voelen.
 34. Wat is het voordeel van een kinderbeveiliging?
  Kinderslot
  Dankzij de kinderbeveiliging kan het apparaat probleemloos in een ruimte met kinderen gebruikt worden doordat de bedieningstoetsen geblokkeerd worden.
 35. Wat is het voordeel van Fuzzy Logic?
  Fuzzy Logic
  Dankzij dit zelfdenkende besturingssysteem springt de kachel conform de fabrieksinstellingen voortijdig aan. Daarmee tracht de kachel op de vooraf ingestelde tijd de temperatuur zo dicht mogelijk te benaderen. Bovendien zorgt de Fuzzy Logic technologie ervoor dat te allen tijde het meest efficiënte verbrandingsniveau wordt geselecteerd.
 36. Wat is het voordeel van de verbeterde spaarstand?
  Spaarstand 8%
  De spaarstand handhaaft nauwkeurig de ingestelde temperatuur waardoor tot wel 8% minder energie wordt verbruikt. Als de spaarstand is geactiveerd, schakelt het apparaat automatisch naar een aangepast verbrandingsniveau wanneer de temperatuur afwijkt van de ingestelde temperatuur. Zo wordt voorkomen dat het apparaat vaak aan- en afslaat.
 37. Wat is het voordeel van de comforttoets?
  Comforttoets
  Middels het indrukken van de comforttoets kan het bijvullen van brandstof even worden uitgesteld. De kachel gaat op een iets lager niveau branden.
 38. Wat is het voordeel van een safe top?
  Safe top
  De safe top zorgt ervoor dat de bovenzijde van het apparaat niet warm wordt, hierdoor is een veilige verwarming gegarandeerd.
 39. Wat is het voordeel van een tank met anti-leksysteem?
  Tank met anti-leksysteem
  De tank met anti-leksysteem zorgt ervoor dat geen brandstof meer uit de tank loopt als deze omhoog wordt gelicht.
 40. Wat is het voordeel van een geur reductiesysteem?
  Geur reductiesysteem
  Het geur reductiesysteem zorgt ervoor dat na het uitschakelen van het apparaat het laatste druppeltje brandstof niet meer in het branderhuis terecht komt. Zou dit wel het geval zijn, dan zou door de onvolledige verbranding de kachel wat kunnen gaan ruiken.
 41. Waarom is de koushoogte verstelbaar?

  De levensduur van de kous in de Zibro kachel wordt zo verlengd doordat de volledige kous benut wordt.

 42. Wat is het voordeel van een weektimeraansluiting?

  Indien het apparaat is uitgerust met een weektimeraansluiting kan een externe weektimer aangesloten worden. Met de weektimer kan het apparaat 7 dagen voorgeprogrammeerd worden zodat de gewenste situatie ontstaat ondanks dat niemand aanwezig is.

 43. Wat is het voordeel van een zelfreinigende brander?

  De zelfreinigende brander garandeert een veilige verbranding en lange levensduur van het apparaat.

 44. Wat houdt NF gekeurd in?
 45. Wat is het voordeel van een verwisselbaar frontpaneel?
  Verwisselbaar frontpaneel
  Met een verwisselbaar frontpaneel kan de uitstraling van het apparaat veranderd worden. Standaard wordt een uitstraling geleverd, middels een webshop kunnen andere designs besteld worden. Zo kan zelf de uitstraling van het apparaat worden bepaald.
 46. Wat houdt GS gekeurd in?
  GS gekeurd
  De apparaten zijn getest door erkende keuringsinstituten en voorzien van het CE-keur. Het GS-merk (Geprüfte Sicherheit = veilig getest) gegarandeerd door SGS is een bekend en gerespecteerd certificaat dat aangeeft dat een product voldoet aan GS veiligheidsnormen en kwaliteitseisen. Het SGS GS merk bevestigd aan de consument dat het product is getest en gecertificeerd volgens het de Duitse GPSG verdrag (Geräte- und Produktisicherheitgesetz = Apparaten en producten verdrag). Het SGS GS merk kan alleen gebruikt worden op producten met een geldig GS certificaat, gegarandeerd door SGS.
 47. Wat is het voordeel van een afvoer?
  Afvoer
  Middels de afvoer op het apparaat is deze volstrekt reukloos. Een leiding of schoorsteen is niet nodig. Een pijpje door de muur volstaat. Dit ingenieuze pijp-in-pijp circulatiesysteem betrekt de lucht voor de verbranding van buiten en voert direct de restgassen af. De kachel is hierdoor niet verplaatsbaar.
 48. Wat is Fixed Laser, FF-kachel?

  Deze zogenaamde gevelkachels zijn verbonden met de buitenlucht waardoor zij een hogere capaciteit bieden en een reukloze verbranding.